Nieuwe aanwinst voor Saeftinghecentrum

EMMADORP – De vorig jaar vernieuwde tentoonstelling in het Bezoekerscentrum Saeftinghe in Emmadorp is uitgebreid met een nieuwe aanwinst.

De toen negenjarige Mart Jansen vond de kogelpot toen hij in 1972 buitendijks aan het wandelen was en een scherf zag liggen. Hij wilde het pakken toen het plotseling een geheel gaaf potje bleek te zijn. Vanwege emigratie heeft hij het nu in bruikleen gegeven aan het Zeeuwse Landschap om ten toon te stellen in het Bezoekerscentrum. Archeologen spreken van een unieke vondst. Vermoedelijk is het potje afkomstig uit het in 1508 Verdronken dorp van Hontenisse.

De nieuwe aanwinst en de rest van de tentoonstelling is gedurende de maand april te bekijken in het weekeinde van 13.00 tot 17.00 uur. Vanaf 1 mei is het bezoekerscentrum van dinsdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur geopend, met uitzondering van maandag. De toegang is gratis. Behalve een bezoek aan het centrum zijn er vele mogelijkheden voor een excursie door het Verdronken Land. De eerstkomende open excursie is op zaterdag 9 april om 11.00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

bron:www.pzc.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s